3. august 2010

Homovürstinna uued võrgutused


Kylie Minogue'i uusim üllitis kannab hellenite armastusjumalanna nime. Juhus või mitte, kuid absoluutselt piiritu, isegi sugudevahelisi piire hülgava armastuse sõnum kuulub Kylie repertuaari nagu lilleõiekene dändi rinda.

Geide üks lemmikleedisid Püha Madonna tiirleb endiselt orbiidil, Cheri täht on kustunud, Lady Gaga supernoovana sähvatanud. Pisike austraallanna püsib visalt konkurentsis. Ta ei ehi end uhkete sulgedega ega küünrakõrguste koturnidega. Maitse, stiil, malbus - need sõnad iseloomustavad Kylie' kõige täpsemalt.

Ka "Aphrodite" avasingel "All the Lovers" õrritab ja erutab. Baby, it hurts if love is really good... Kylie' lauludes korduvad nagu kiuste udupeened vihjed seksile ja lakkamatu tantsupidu. Can't you see there's so much here to feel... Kylie pind on vaatamata sisemisele himurusele liiga uje, et teda noorsoo ärasolkimises võiks süüdistada. Groteskset geiteemat kultiveerivad pigem Adam Lambert või Scissors Sisters, Kylie on sattunud omasooiharate ikooniks puhtjuhuslikult, läbi muusika. (Sedasama võib öelda ABBA ja laiemalt kogu eurodisko kohta.) "Geilikku" muusikat ei fänna ainult geid, lesbid ja transseksuaalid. Geilik peenutsemine ühes sellega kaasneva õrna armastuse ja raju seksiga on nooruslik trend, loomulik jätk üsna lühikeseks jäänud hipide liikumisele. Olla gei on viimane mood, nagu ütles blondeeritud nimitegelane mulluses skandaalikomöödias "Brüno".

Ootaks huviga, mil mujal ilmas nii levinud homoteema jõuab ka siinsesse popmuusikasse. Ühiskonna praeguse häälestatuse juures pole veel keegi julgenud võtta riski siduda oma artisti-imago vikerkaarevärviliste lippudega. Sajandi algusest meenub küll grupp Viies Element, kuid nende tähelend jäi üsna üürikeseks. Vana kala Rolf Junior võiks seda sugugi mitte väikest ja hämarat nišši hästi täita, kuid seni on temagi neis asjus pigem madalat profiili hoidnud ning piirdunud peamiselt ekstravagantsete kostüümide ja väikeste puusanõksudega. No mis siin põdeda?! Gaas põhja, puritaanid põrgu! Moega tuleb kaasas käia.

Või nagu Tema Hiilgus Kylie kümme aastat tagasi raadioeetrites kuulutas: "Su disko vajab sind!"